2016. júl 08.

Kajakánaán az Isten háta mögött

írta: formiles
Kajakánaán az Isten háta mögött

Először megtudtuk, hogy létezik olyan település, hogy Tiszabercel. Utána olvastunk róla, hogy van itt egy nagyon aranyos hely, ahol remekül főznek. Bemutatjuk nektek az Óperencián Innen étterem nyári testvérkéjét, a Kérész Kikötőt. 

Valahogy még a Tisza folyása és a fák árnyéka is tökéletes ezen a kis szegleten. Első ránézésre egy mezei büfébe érkeztünk, de néhány lépés után rájöttünk, sokkal több ez ennél. Tényleg az Isten háta mögött van, de minden falatért megéri ide ellátogatni. 

20160604_185248.jpg

Míg leültünk és vártuk az étlapot, néma csendben meredtünk a víztükörre, annyira megnyugtató volt. Később is csak az ízlelő bimbóink estek extázisba, mi végig alfában maradtunk. :)
Az étlapot átfutva már tudtuk, itt nem találunk szabolcsi rántott bármit és mirelit sültkrumplit. Itt minden falat külön precizitással volt elkészítve.

A tulajdonos hölgy elmesélte, hogy egy kis büféből nőtte ki magát ez az étterem. A téli időszakban Nyíregyházán üzemeltetik az Óperencián Innen éttermet, nyáron pedig Tiszabercelen vannak. A szó legszorosabb értelmében, ugyanis a gyerkőceikkel itt élnek a konyha melletti kis helyiségben ilyenkor a jó időben. És valóban, a nagymama ott játszott az apróságokkal. Elképesztően aranyosan és jól neveltek voltak. 

A hölgytől azt is megtudtuk, sajnos az egyedi étlap nem nyeri el maradéktalanul mindenki tetszését, hiszen a legnagyobb klasszikusok tényleg nem szerepelnek a menüben. Viszont garantáltan érdemes kipróbálni a gasztronómia ezen részét is. 

Amit kipróbátunk:

Halászlé. Valami mennyei. 

20160604_191538.jpg

Ropogósra sült keszegek, kecskesajtos salátával, házi hasábburgonyával:

dsc_4295.JPG

"Tepsüs harcsa" szalonnával, paradicsommal, paprikával, tejfölös-kapros dresszinggel, hasábbal:

dsc_4296.JPG

Tésztában sült,fűszervajas harcsafilé, friss salátaágyon, póréhagyma mártással:

20160604_193749.jpg

Bőrén sült fogas, bodzás vajmártással, vargányás rákbatyuval:

dsc_4297.JPG

És a a Szabolcsban elengedhetetlen almáspite:

dsc_4299.JPG

És ami a legfontosabb, ha esetleg esne az eső, akkor sincs probléma erre az esetre egy tökéletesen berendezett kis kuckó áll a vendégek rendelkezésére. 

20160604_190901.jpg

A kiszolgálás első rangú. Ha ezek a fiúk nem gyalogolnak napi 20 km-t, akkor egyet sem. Intelligens, humoros, végtelenül udvarias volt a személyzet. Az étel pedig mennyei. Tényleg. 

Szólj hozzá

tisza hal tiszabercel kajakánaán kérész kikötő