2016. júl 07.

Visszatérünk Egerbe egy fél napra

írta: formiles
Visszatérünk Egerbe egy fél napra

Korábban már beszámoltunk arról, hogy lehet három nap alatt jól érezni magunkat Egerben húszezer forintból. Most visszatértünk egy fél napra és megnéztük, milyen látnivaló van még, amit akkor nem fedeztünk fel.

Átutazóban voltunk, így mindenképp azokat a dolgokat szerettük volna felkutatni, amiket még nem láttunk. Na jó, azért a Zsálya Bisztróban megvacsoráztunk, mert azt egyszerűen sosem lehet kihagyni! És most sem csalódtunk. 


És ha már étel: olvastunk még pár hónapja egy reggelizőhelyről a városban és mivel Dina napja nem kezdődik el egy hatalmas tejeskávé nélkül, gondoltuk itt a remek alkalom, hogy megnézzük. A Csakamost névre hallgató "Kávé, reggeli és más" repertoárral futó kis hely elképesztően aranyos kívülről. De tényleg, mintha kis tündérek műhelye lenne! Belülről pedig egy amerikai büfé és egy francia kávézó keveréke, némi olasz beütéssel. Az étlapról pedig egyenesen rád ömlik a választék, bár az árak nem alacsonyak. A kávé kitűnő, az étel friss, a kiszolgálás maradéktalan, a gyümölcslevek pedig helyben palackozottak, így már az sem zavart, hogy a zöldség egy része mirelit volt.

20160612_103432.jpg

20160612_103426.jpg

 A másik hely, amibe most botlottunk először, az Egri Pasa Sátra, ami valami fenomenálisan hangulatos! Török italok és édességek várnak itt a betérőre, ráadásul az orrod előtt készítik el a török kávét is. Ja, és van vízipipa is. Ahogy a képekből is kiderül, Dina nem dohányzik... :)

 

Korábbi írásunkat Egerről itt találjátok: http://merfoldekenat.blog.hu/2015/05/27/harom_nap_dozsolde_huszezer_forintbol_egerben

Szólj hozzá

étel Eger egri pasa sátra csakamost bisztró átutazóban