2016. máj 04.

Egy állati hely - Zákányszéken jártunk

írta: formiles
Egy állati hely - Zákányszéken jártunk

Zákányszéken van egy elvarázsolt kis udvar, ahol igazán különleges állatok társaságában töltheti el az ember az idejét. Meglátogattuk az itteni madárkertet. 

Egy apró település Szegedtől nem messze, Mórahalom szomszédságában, ahol ez a tábla jelzi, megérkeztünk a zákányszéki, különleges Madárparkba. 

20160409_151422.jpg

Nem kell meglepődni, tényleg egy családi ház udvarába kell majd bemenni. Hamarosan azonban rájön az ember, ez nem egy szokványos kert. Ahogy hirdetik magukat: Az elsőként megnyitott hazai díszmadárparkban az aprócska pintyektől, színes papagájokon, ritka fácánféléken, pávákon át az ausztrál futómadarakig több mint nyolcvan egzotikus madárfajból, tucatnyi egyéb állatfajból álló gyűjtemény várja az érdeklődőket.
Ám mielőtt azt gondolnánk, nem csak madarakkal lehet itt találkozni. Ezt rögtön a kapunál be is bizonyítja Galuska, az őz. 

20160409_141410_1.jpg

Már a bejáratnál meghalljuk a madarakat is, némelyeknek igazán fülsiketítő hangja van, ám akad olyan is, amely tökéletesen formája a szavakat. Az egyik kedvenc kis barátunk például az "Adjál puszit!" felkiáltással rabolta el a szívünket. Mutatunk néhány ilyen apró csodát:

Őszintén szólva, korábban csak a tv-ben láttuk, milyen gyönyörű tud lenni egy páva, amikor megmutatja csodálatos tollait. Itt most három ilyen különlegességet is megcsodálhattunk: 

Volt itt egy nagyon egyedi, fekete kakas is. Egy olyan különleges faj ez, amelyből a vendéglátónk elmondása szerint fekete húsleves fő, de még a csontjai is szénfeketék.

20160409_150110.jpg 

Mindemellett emukkal, mókusokkal, sőt, egy afrikai fehérhasú törpesünnel is volt szerencsénk találkozni. Hát olvadtunk el. :)

Szóval aki ezen a környéken jár, annak érdemes ellátogatni ebbe az elvarázsolt kertbe. :) 

Szólj hozzá

állatok csongrád megye zákányszék madárpark