2015. jún 24.

Egy darab nyugalom - Szentendre

írta: formiles
Egy darab nyugalom - Szentendre

Nincs messze Budapesttől, mégis kimozdít a hétköznapokból. Folyópart, kávézók, éttermek, szűk utcák, macsakakő és sok zöld terület. Szentendre egyszerűen menő! 

A HÉV-ről leszállva hamar a város kellős közepén találja magát az ember. A macskaköves kis utcák mindkettőnkben olyan érzést keltettek, mintha egy belga kisvárosban sétálgatnánk. Az egymást érő házak, a templomok, és a galériák között megbúvó kávézók valószínűleg nem csak a turisták, de a művészek szívét is megdobogtatják. 
2015-03-24_09_49_10.jpg

Az éppen ébredező városban járkálva jó érzéssel töltött el, ahogy az emberek elindultak, az utcákon, az üzleteken pedig sorra fordult meg a "zárva" tábla. Még friss kenyér és kávé illatát is érezni véltük....
Mikor pedig megláttuk a Virágok és Kívánságok terét, már biztos volt, hogy egy egészen elképesztő dimenzióban járunk épp, ahol nekünk nagyon jó. 

2015-03-24_10_17_41.jpg

"Arra biztatjuk az ide látogatót, hogy a térre egy cserepes virágot helyezzen, melynek földjébe rejtse el, kis papírra írt kívánságát. A szervezők vállalják a virág öntözését és így a kívánság életben tartását." - állt a tájékoztatón. 

Két kedvenc helyünk is lett az egy nap alatt, amit itt töltöttünk.
Az egyik a Dorothea Kávézó, amely különleges teraszával szinte mindenkit betérésre csábít. Az étlapon saláták, sütemények és mennyei mártogatós szószok szerepelnek, az itallapról pedig valósággal az emberre borul a kávékínálat. Hosszú, rövid, ízesített, tejes, alkohollal felturbózott különlegességek közül válogathattunk. Akinek pedig nyáron csak a sör esne jól, az is jó helyen jár itt. 
2015-03-24_11_56_22.jpg

Ha a Dorothea első látásra elvarázsolt helynek tűnt, akkor a Folt Café is hasonló érzéssel tölti el az erre járókat. A zegzugos, hangulatos épületbe egy jólesően zsúfolt kerten át vezet az út. Az egész egy romkocsma és egy elvont művész lakásának keveréke - talán így lehet a legjobban jellemezni. 

 /Itt felhívnánk a figyelmet a gazdag kézműves sör és a talán még gazdagabb Limonádé választékra!/

És hogy mit lehet még csinálni Szentendrén? Nézelődni, nézelődni és nézelődni....


Ajánljuk mindannak, aki elvágyik a nagyvárosi zajból, aki egy kis nyugalmat keres, aki szépet látna és annak is, aki csak inna egy jó kávét. 

 

Szólj hozzá

Szentendre Dorothea Kávézó Folt Kávézó macskaköves utcák Virágok és Kívánságok tere