2015. jún 20.

Ahol ember és természet együtt rajzfilmet alkotott- Miskolci körút III. rész

írta: formiles
Ahol ember és természet együtt rajzfilmet alkotott- Miskolci körút III. rész

túra, Mikor először jött az ötlet, hogy menjünk Miskolcra, őszintén bevalljuk, voltak kételyeink. Ezek aztán gyorsan szerte is foszlottak, mikor rájöttünk, hogy Miskolcot nem fejben kell elképzelni a bulvárlapokban olvasott történések alapján. Ezt a várost látni és érezni kell. Olyannyira a szívünkhöz nőtt a borsodi megyeszékhely, hogy négy külön bejegyzést is szentelünk neki. Harmadik állomásunk, Lillafüred, nagyon egyszerűen leírható egy szóval: GYÖNYÖRŰ. És meggyőződésünk, hogy a Disney rajzfilmeket ez a hely ihlette. 

Lillafüred egy hatalmas léggömb, amelybe vízesést, függőkertet, kisvasutat és barlangokat varázsoltak, hogy mindenki számára legyen egy kis béke, nem túl messze, mégis távol a világ zajától.

A függőkert természetes szépsége nem csak a városból érkezőket varázsolja el. A Kastélyszálló látványa, mint Csipkerózsika vára magasodik minden fölé, míg a vízesés, mint egy hatalmas fátyol, omlik le a sziklákon. 
A Hámori tó nyugalma, a Hámori sziklából fakadó erő és az Anna barlang megdöbbentő természeti kincsei mind- mind olyan látnivalók, melyek elképesztően közel vannak egymáshoz. 
Pontosan ezért nem mondjuk, hanem mutatjuk, mi mindent láttunk itt:

A Függőkert és a Kastélyszálló Disney rajzfilmbe illő látványa:




A vízesés 

A kisvasút:

Az Anna- barlang csodái:
2014-05-17_12_02_33_1.jpg

Ahova még mindenképpen érdemes itt ellátogatni, az a Lillafüredi Pisztrángtelep. Akkor is, ha nem szereted a halat...mert egyrészt két pillanat alatt szerelmes leszel a "csobogó" aranypisztrángokba, másrészt pedig van abban valami ősiesen gyönyörű és egyben taszító is, hogy az ebéded néhány perce még a lábaid mellett úszkált....

A Hámori szikla...
2014-10-10_16_06_09.jpg

...mellyel szemben a nemrég felújított Szikla presszóba az ember mindig hazamegy. :)

Illetve az itt futó túra útvonalakat is érdemes kipróbálni, ugyanis ilyen látvány tárul az ember szeme elé:
2014-10-10_13_21_09.jpg

Még valami, ami nagyon fontos. Több szállást is kipróbáltunk már a könyéken, a favorit mégis a Hotel Szeleta maradt. Nyugodt, békés, takaros, nem piszkál senki, jó helyen van, ráadásul nagyon sok mindent foglal magában az ár, csak jól szét kell nézni a honlapon. A hotel jóvoltából "ingyen" voltunk már például a Diósgyőri várban és a Barlangfürdőben is, érdemes ennek tükrében nézni a szobák árát. 

Sokszor emlegetjük Lillafüredet, mint a mi kis közös, nyugodt fészkünket. Akárhányszor ide jövünk, mindig elképeszt, hogy mire képes az ember és a természet közösen. 

2014-10-10_15_22_22.jpg

 

Szólj hozzá

túra kisvasút pisztrángos vízesés túraútvonal függőkert Miskolc Lillafüred Anna barlang Hámori tó Hotel Szeleta Kasztélyszálló Hámori Szikla Disney mese