2015. jún 05.

5 tipp és sok türelem - amitől működik a távkapcsolat

írta: formiles
5 tipp és sok türelem - amitől működik a távkapcsolat

Nem, a távkapcsolat nem működik mindenkinél. Pontosan két ember türelme, hűsége, bizalma és szerelme szükséges hozzá. Igen, ugyanaz, mint azoknál a pároknál, akik egy helyen élnek. A távolság elviseléséhez viszont valamit át kell alakítani az ember agyában ahhoz, hogy ez az egész ne akadályt, hanem kihívást jelentsen. Elég régóta élünk így ahhoz, hogy tudjuk, nem olyan ördögtől való dolog ez. Úgy gondoltuk, megosztjuk Veletek saját tapasztalatainkat. 

1. Kommunikáció
Telefon, skype, sms, e-mail, viber...teljesen mindegy, melyik kommunikációs csatornát választjátok, a lényeg, hogy beszéljetek! A hétköznapi rohanásban is fontos, hogy legyetek részei egymás életének és tudjatok a másik dolgairól, legyen szó akár komolyabb történésről, akár egy jelentéktelennek tűnő apróságról. 
Egy távkapcsolat nem a sablon- beszélgetések és az időjárásról való társalgás színtere. Kérdezd meg, milyen napja volt! És ha ő kérdez, lehetőleg ne intézd el annyival, hogy "nem volt semmi különös". Ez azért is jó, mert egy idő után kialakul az a képességetek is, hogy a másik hangszínén is halljátok, ha esetleg éppen rossz kedve van. Ha ilyenkor nem faggatod, hanem bohóckodsz egy kicsit, rögtön jobb kedvre derül ő is. :)

2. Táv- programok
Táv- tvnézés, táv- bevásárlás, táv-tömegközlekedés, táv-főzés...és még sorolhatnánk, hányféle olyan élményünk van, amit bár egymástól távol, mégis valamilyen módon közösen csináltunk. Előfordult már, hogy "bekapcsoltam" Marcit az éterbe, miközben otthon főztem, de én is "mentem" már vele számtalanszor bevásárolni. A táv- televíziózás és a sorozat nézés pedig rendszeres programmá vált legalább heti egyszer. 

2015-04-25_18_14_25_1.jpg

3. Apró meglepetések
Hamar rájöttünk, mennyire fontos, hogy a másik akkor is érezze a törődést, mikor akár hetekig nem találkozunk. Néhány postán feladott fotóval kezdődött az egész, melyek a legutóbbi találkozásunkkor készültek. Nem is gondolná az ember, mennyire jól tud esni egy ilyen küldemény. Azóta már egyszer mikulás- csomagot is bíztunk már a postás nénire. :)
Emellett szokássá vált, hogy minden találkozásunkkor valamilyen aprósággal kedveskedünk a másiknak, legyen az akár egy üveg a kedvenc szörpjéből vagy egy szál virág. Ezek pont elférnek a táskában, nem kerülnek sokba és rendkívül figyelmes dolog. 
Egy másik ehhez hasonló szokásunk, hogy minden alkalommal szendvicset csomagolunk egymásnak a hazaút előtt. A csomagban mindig helyet kap egy pár soros levélke is. Így valahogy nem fáj annyira az ember szíve, mikor újra el kell válni. 

4. Számolni az alvásokat
Elképesztően sokat tud segíteni, mikor pontosan tudjátok, mikor találkoztok legközelebb. Lehet az akár több hét is, ha biztos vagy benne, mikor láthatod őt újra, valahogy könnyebb várakozni. Ezt az időt mi mindig "alvásokban" mérjük. Már csak tízet kell aludni, már csak kilencet... 

5. Tartalmas időtöltés
Mivel kevés az az idő, amit közösen tölthettek, igyekezzetek tartalmas programokat kitalálni! Az itt szerzett emlékek kitartanak a következő találkozásig. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen már egy séta egy szép helyen is lehet olyan program, ami biztosít arról, még mindig jók vagytok együtt. 

 

Szólj hozzá

tipp szerelem tapasztalat távolság távkapcsolat 5 tipp távkapcsolat működik amitől működik a távkapcsolat számolni az alvásokat