2015. máj 27.

Három nap dőzsölde húszezer forintból Egerben

írta: formiles
Három nap dőzsölde húszezer forintból Egerben

Minden utazásunknál az egyik legfontosabb szempont, hogy minél olcsóbban jöjjünk ki a történetből, mégis jól érezzük magunkat. Az egyik ilyen legjobban sikerült projektünk Egerben volt. Tovább kattintás előtt felhívnánk a figyelmet arra, hogy a bejegyzés nem a reklám kedvéért íródott. Mindez csupán tapasztalat és számok. 

1. számú küldetés - a szállás. 
Az első és legfontosabb dolgunk a szállás kiválasztása volt. Alapvetően három kitételnek kellett megfelelnie választottunknak:
1. Legyen séta távolságra a város központja, de ne a kellős közepén legyen. 
2. Legyen reggeli az árban. 
3. Legyen családias.  

Így találtunk rá a Villa Citadella nevű helyre, ahol 13.900 forintért szálltunk meg fejenként két éjszakára. Az árban reggeli, úszómedence, jakuzzi, szauna, konditerem és parkoló is volt. Nem mellesleg pedig szép, tiszta, légkondis szobák is jártak mellé. A kilátás meseszép volt, ennek ellenére nem volt nagy dolog lesétálni a központba. Sőt, a vár kifejezetten közel volt. 
Mutatjuk: 
2014-01-18_20_23_09.jpg
Egyébként egy nagyon családias kis szállásról van szó, a tulajdonos nagyon laza figura, de az ott dolgozók is mind kedvesek voltak.

2. számú küldetés - az étkezések. 
Ellátogatni a neves éttermekbe, jóllakni, de nem otthagyni a gatyánkat is. Ez volt a terv. 
Első utunk a Zsálya Bisztróba vezetett, amely az egyik leghíresebb hely Egerben. A napi ajánlat 750 forint. Ezért az árért három fogást varázsolnak elénk. 
Étlapról választva egyébként  levesek 600 forint körül mozognak, míg a főételek 900-tól 2700 forintig terjedő árkategóriában választhatók. Nyilván attól függ, hogy csőben sült zöldség vagy fogas filé kapros rákraguval kerül az ember tányérjára. 
Az igazán ínyenceknek ajánljuk a sajttálat. Elképesztően finom! 
Külön megemlítendő továbbá, hogy még a rendelés előtt elénk varázsoltak egy- egy kóstolót az aktuális újdonságokból, majd kikérték véleményünket. 

Számoljunk úgy is, hogy nem menüt kérünk. Tegyük fel, hogy az asztalra kerül brokkoli krémleves pirított zsemlekockával, indiai currys csirkemell csíkok párolt rizzsel, egy palacsinta és egy kisfröccs. (Azt hiszem, ez még a nagyobb étkű férfi embereknek is elég adag lehet.) Mindez 2600 forint egy főnek. 

Excalibur Étterem
Ez az a hely, amit nem lehetett kihagyni. Valójában már több ilyen jellegű étteremben jártunk, de ez végre olyan volt, ahogy az ember elképzeli azt. Odabenn félhomály, hosszú asztalok, a nyakba partedli, agyagkorsóba sör, hosszú kardra pedig az étel. A zene, a hangulat, az étlap nyelvezete....komolyan visszarepültünk az időben. :)


Akkor számoljunk. Van itt 12.600 forintért van négyszemélyes tál (ami inkább hat személynek elég), de van kétszemélyes csülöktál 4450 forintért. Egy sima főétel 2-3000 forint körül van, de esküszöm, legalább két személynek elég egy ilyen adag. 

Pizza Padrino
Nem, itt nem közönséges pizzát ehettek. Ez A PIZZA. Csupa nagybetűvel. Egyszerűen finom, finom és finom!
A hely egy szűk kis utcában van. Nyáron benn elképesztően meleg van, így érdemes kinn helyet foglalni. Néhány asztal van kitéve az épület mellé. Elmesélve nem túl kecsegtető, de tényleg zseniális hangulata van!
Nézzétek! :) 
2014-07-19_15_02_56.jpg
2014-07-19_15_18_54.jpg
Itt egy pizza 1300 forint körül van. Szóval 1500-ból jól bekajálsz és még iszol is hozzá. :)

3. számú küldetés - A programok.
Egerben az annyi program van, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Pláne nyáron, amikor csak a várban való sétálással el lehet tölteni az egész napot. Sem Marci, sem én nem bírjuk igazán a kötött, idegenvezetős programokat, de végül mindkettőnknek tetszett a pincerendszerben való mászkálás a vár alatt. :)
26 éves korig 1500 forintért megtekinthető a Vármúzeum összes kiállítása, plusz egy háromdimenziós film a régi Egerről. A sétajegy egyébként csak 600 forint. 

2014-07-19_12_58_57.jpg

2014-01-18_11_52_42.jpg


Emellett érdemes még ellátogatni a Minaretbe, amit még a tériszonyos turisták is élvezni fognak, hiszen a müezzin – a minaret teraszáról - naponta ötször hív imára jelenleg is, amit az egész környéken hallani. 
A belépő egyébként 300 forint mindenkinek. 

Valójában ezzel nagyjából ki is merült a programokra való költekezés, hiszen ez a város leginkább a sétálóknak mutatja meg önmagát. Az apró, szűk, utcák, a hatalmas templomok, a számtalan ember csak úgy látszik, ha az ember folyamatosan mászkál. Eddig ez az egyetlen olyan magyar város ahol jártunk és ahol minden sarkon zene szól. Utcazenészek, fiatal tehetségek városa ez, ahol nincs olyan, hogy nem vagy vidám. :)

Nézzük hát a számokat. 


A legolcsóbb verzió Zsálya menüvel, kétszemélyes tállal és sétáló jeggyel:
19750 forint egy fő részére (Minden étteremnél beleszámoltunk egy italt is az árba)

A legdrágább verzió, mikor nem menüről választunk és nem sétálójeggyel megyünk be a várba:
25000 forint fejenként, de most tényleg nem kell sajnálni a pénzt az éttermekben. 

 

 

Szólj hozzá

vélemény kritika utazás olcsó városnézés minaret Eger vármúzeum Egri vár Villa Citadella Zsálya bisztró Excalibur Étterem Pizza Padrino Három nap húszezer forintból