2015. máj 20.

Vad gasztoélmény a borsodi községben

írta: formiles
Vad gasztoélmény a borsodi községben

Répáshuta egy 400 lelket számláló település valahol Miskolc és Eger között, nem messze a szlovák határtól. A gyönyörű kilátáson, a túraútvonalakon és a téli síelési lehetőségeken kívül...ööö...leginkább semmi nincs itt. Legalábbis ezt gondoltuk. Utána belebotlottunk egy top10-es vadász étterembe. 

Annak ellenére, hogy egy határozottan apró településről beszélünk, igen aktívak az itt lakók. Szombaton érkeztünk, de az első felderítő sétánk alatt találkoztunk bicikliző idősekkel, csacsogó szomszédokkal, belefutottunk egy disznóvágásba, sőt a helyi kocsma előtt is jópofa beszélgetés zajlott. 

repashuta1-467x350.jpg
Az étterem két kulcsfontosságú hozzávalója a vadhús és a gomba, ami már alapból igen jó pont lehet az éhes vándoroknál. (Mármint miután először sokkot kapsz a falra függesztett állatbőröktől és trófeáktól. Tudom, tudom, vadászétterem, de nem bírom, ha az étel a falról néz rám... bár Marcinak tetszett, ez biztos amolyan fiús dolog. :D) Cserébe a piros kockás terítő és a fa burkolat igazán megnyerő, falusi belsőt kölcsönöz a helynek. 
Ez a fotó annyira nem adja vissza a dolgot, tudniillik valamiért itt nem készítettünk képeket. Erről bővebben majd lentebb. 
repaa.jpg

Álmunkban sem gondoltuk, hogy egy ilyen pici helyen ennyire sokszínű vadas étlapot találtunk majd. 
A pikáns szarvaskrémleves, vadragu, vadpörkölt, vadpecsenye és számos hasonló elnevezésű étel mellett választhatunk a helyi specialitások közül is. Ilyen a hutai gazdagleves vagy a szénégetők pörköltje kapros-bryndzás sztrapacskával. És az én személyes kedvencem, az erdei gomba is szerepel a választékban. 
Gondoltak a vadételeket annyira nem kedvelőkre is, így garadnai pisztráng, sertés, borjú és szárnyas is választható az étlapról. 
Az édesszájúak sem tudnak itt ellenállni a kínálatnak. Házi csörögefánk, szilvásgombóc és tarkedli....már csak a nagymamám ölelése hiányzott a teljes katartikus élményhez. 
Ja, és aki nem kóstolja meg a házi szörpöt itt, nem tudja, mit hagy ki. Annyira finom volt, hogy induláskor vásároltunk egy üveggel, hogy haza vihessünk egy kis répáshutai ízt. :)

A hely itt található: (így egyszerűbb, mert mi is benéztünk egy kanyart) http://vadaszetterem.hu/elerhetosegeink/

Hangulat: 10/10 (trófeák ide vagy oda, jó volt a hangulat)
Étel: 10/10 
Árak: Megfizethető. Vadat eszel és erdei gombát. Abszolút megfizethető.  
Személyzet: Kicsit komolyak, mégis aranyosak. Otthonosan érzi magát az ember. 

 

A fotók az iranymagyarorszag.hu és az étterem oldaláról származnak. 
 

 

Szólj hozzá

vélemény kritika utazás pisztráng vaddisznó szarvas otthonos vadpörkölt csöröge vadász étterem Miskolc Eger házi szörp Répáshuta gasztroszerelem vadász étterem és panzió vadragu szlovák határ négyszáz fős település tarkedli