2015. máj 14.

Tokajban nem borozni

írta: formiles
Tokajban nem borozni

Tokaj nekünk mindig egy köztes megálló. Sosem mentünk oda célzottan, de sokszor kötöttünk már ki itt rövidebb- hosszabb időre. Túl sok minden nincs itt, ha nem borkóstolás kedvéért érkezünk, de azért feltalálja magát az ember. Ha máshogy nem, hát tol egy kiflis gyrost. :)

A "sétáljunk és nézzünk szét" itt hamar kimerülő program, ugyanis nem túl nagy településről beszélünk. Azt hiszem, bátran kijelenthető, hogy Tokaj a templomok és pincék városa. Ellenben igen szép elegyet alkotnak, így hamar romantikus hangulatba kerül az ember. 2014-02-23_12_15_27.jpg

Itt egyszerűen jó érzés csak sétálni és bámészkodni. A látvány kimaxolása után viszont ha nem pincelátogatásra vágyunk, maradnak a beülős helyek. Mutatunk párat.

A Bonchidai Csárda a Tisza partján van, elsősorban a szemet gyönyörködteti, pláne, mikor jó időben ki lehet ülni a teraszra. A kaja sem rossz, egyszer- egyszer megéri betérni ide. )Mi rakott palacsintát rendelnénk ha ti lennénk itt. :))

2014-02-23_14_34_30.jpg
Ha nem étteremre vágyunk, nem kell messzire mennünk, rögtön több büfébe is botlik az ember, nem is olyan rossz kínálattal. Az Észak- Alföldről származóknak nyilván nem nagy szám a kiflis gyros, de én máig minden egyes alkalommal rácsodálkozok a dologra. :) 
A másik csoda itt a töltött lángos. Egyszerűen finom, finom és finom!

A legutóbbi látogatásunk alkalmával ráleltünk egy igen helyes kávézóra is. Nem csak egyszerű koffeinbár ez, hanem pörkölő is. A légkör kellemes, ráadásul mennyei a házi meggyes pitéjük. 2014-02-23_12_49_40.jpg

Emellett létezik még itt egy Katlan nevű hely, ami nyaranta igen felkapott. Idén talán meglessük és megírjuk. :)

 

Ahova érdemes betérni:

Bonchidai Csárda
Tokaj Coffee
Tokaji Lángos-Mester büfé és Gyros sütő
Gyros Büfé
Grill Büfé

Szólj hozzá

bor tokaji büfé kávémanufaktúra Tisza Tokaj Bonchidai csárda kiflis gyrosz Katlan