2015. máj 12.

Áll az alku?- Rendhagyó piacmustra Prágában

írta: formiles
Áll az alku?- Rendhagyó piacmustra Prágában

Visszajáróként már többször teszteltünk különböző piacokat a városban, végül kettő maradt a favoritok között. A legfontosabb, hogy ezekre a helyekre tényleg nem a turistákat várják. Mindkettő a város szélén van, semmi nincs kiírva angolul és csak helyiekkel nézelődnek a sorok között. Ami biztos, hogy régiséget jó eséllyel nem itt vesznek az emberek fillérekért, de az élelmiszerek és az élmények mindenért kárpótolnak. Szóval ha Prágában jártok, ezeket a helyeket megéri meglátogatni. 

"Prága piac"
Merő véletlenségből éppen a szállásunktól nem messze találtuk meg ezt a kis csodát.A hatalmas épület első körben nem sok jót sejtetett, de miután átverekedtük magunkat a kamu michaelkorsok és a dubmil termékek részlegen, egészen más világba csöppentünk. 
Mangó, friss eper, ropogós zöldségek, tengeri halak, sajtok, különleges virághagymák...és még sorolhatnám. A legmenőbb, hogy az egyszerű halas pultnál a fickó kinyitja neked az osztrigát és a helyszínen el is fogyaszthatod. Mindezt néhányszáz forintért. 
Mániákusként lecsaptam néhány virághagymára az egyik standnál. Büszkén jelentem, hogy a napokban megjelent az első kis hajtás, szóval lesz eredeti prágai "virágoskertem". :)
Itt találjátok:
(Prazska trznice (Prague market)
Bubenské nábřeží, Holešovice, Prague 7.)

Prága régiség piac
Helyiektől kaptuk a tippet, így nem hagyhattuk ki. 
Ez egy hely, ahol mézbort vehetsz a termelőtől, ócskavasak között válogathatsz, szárított halat vehetsz papírdobozból, és ahol előtted készül el a tavaszi tekercs. Ha jól emlékszem 200 forintnak megfelelő koronát kell bedobálni a beléptető kapunál. Cserébe garantált az "elvarázsolt ország" élmény. 
A fotózást itt felejtsétek el....én megpróbáltam, de nem örültek neki.  

Itt találjátok a piacot: http://www.pragueoffthemap.com/out-and-about/kolbenova-flea-market.html

Alkudni itt is ér, bár sokszor olyan olcsó dolgokat talál az ember, hogy eszébe sem jut. :)

Szólj hozzá

vélemény kritika prága gyümölcs piac zöldség osztriga érdemes élelmiszer sajtok mustra húsok Prága régiség piac Prazska trznice kolbenava flea market Holešovic market alkudni